फाटो कथामा अनुभूतिको संरचना Fato Kathama Anubhutiko Samrachana - मरहट्टा कोइराला Marahatta Koirala प्रभा Prabha (Saptagandaki Journal, 2018)
पश्चिमी चिन्तक रेमन्ड विलियमले विकास गरेको साहित्यको समाजशास्त्रीय अध्ययन गर्ने सैद्धान्तिक अवधारणा अनुभूतिको संरचनालाई मुख्य आधार बनाइ यस लेखमा फाटो कथामा संरचित अनुभूतिहरु खोजी गरिएको छ । फाटो कथामा प्रतिबिम्बित पिढीगत अनुभूतिहरु र प्रभुत्वको परिवेश, अधिनस्थ पिढीका अनुभूतिहरु, दवाबजन्य अनुभूतिहरु तथा तनावजन्य अनुभूति आदिका कोणकाट कथाको विश्लेषण गरिएको छ । यी विविध कोणबाट प्रस्तुत कथा विश्लेषण गर्दा फरक फरक पिढीगत अनुभूतिहरु संरचित भएको पाइन्छ । The Sapta Gandaki Journal Vol. IX, 2018 Feb. Page:84-90