उत्पादकीय वस्तुको डिजाइन [Design of Productive Goods] - सिं Sing अशोकमान Ashokman (SIRJANĀ – A Journal Of Arts and Art Education, 2018)
उपभोग्य सामान वा वस्तुलाई मोडेर बट्टाभित्र राख्नका लागि आकर्षक एवम् कलात्मक ढङ्गबाट तयार पारिने डिजाइनलाई ‘प्याकेजिङ डिजाइन’ (packaging design) भनिन्छ । प्याकेजिङ डिजाइनको ऐतिहासिक पृष्ठभूमि तथा नेपालमा यसको विकासक्रमबारे खोतल्नु प्रस्तुत लेखको उद्देश्य रहेको छ । प्याकेजिङ डिजाइनरका रूपमा लेखकको लामो अनुभव र सम्बन्धित व्यक्तिहरूसंगको कुराकानीमा यो लेख आधारित छ ।