माक्र्सवादी समाजशास्त्र र मानवशास्त्र : सिद्धान्त, विधि र अभ्यास Marxvadi Samajshastra Ra Manavshastra: Siddhanta, Vidhi ra Abhyas - ज्ञवाली Gyawali गोकर्णप्रसाद Gokarnaprasad (Patan Pragya, 2020)
माक्र्सवाद एक जिवन्त दर्शन, सिद्धान्त र अध्ययन पद्धती हो जस्को अध्ययन वेगर सामाजिक अध्ययन अपुर्ण र अधुरो हुने मानिन्छ । समाजशास्त्र र मानवशास्त्रले अध्ययन गर्ने विभिन्न सिद्धान्तहरु मध्ये माक्र्सवाद एक प्रमुख सिद्धान्त हो जस्का प्रणेता कार्ल माक्र्सलाइ समाजशास्त्रका चार जन्मदाता वा निर्माता मध्येका एक मानिन्छ । विसौ र एक्काइसौ शताब्दीको एक जवरजस्त सिद्धान्त जस्ले हालसम्म पनि विभिन्न ब्यक्तीत्व, विचारधारा र अध्ययन पद्धतीलाई उत्तिकै प्रभाव पारिरहेको छ । त्यस्को समाजशास्त्र र मानवशास्त्रमा प्रशस्त अध्ययन हुने भएकोले केहि मुख्य सिद्धान्त, विधि र अभ्यासलाइ यहा प्रस्तुत गरिएको छ ।