स्वास्थ्य क्षेत्रको समयानुकूल रूपान्तरणका लागि अनुसन्धान Research for timely transformation of the health sector - Pandey, Mrigrendra Raj (Nepal Public Policy Review, 2022)
डा. मृगेन्द्र राज पाण्डेले पाच दसक भन्दा बढी नेपालको स्वास्थ्य क्षेत्रमा विशिष्ट योगदान गर्नु भएको छ । उहाँले नेपालको स्वास्थ्य नीति निर्माण, जनचेतना फैलाउने र अनुसन्धानमा महत्त्वपूर्ण योगदान पुर्‍याउनु भएको छ । उहाँले नेपालमा स्वास्थ्य अनुसन्धान परिषद स्थापना, विर अस्पतालमा मेडिकल र सर्जरी विभाग स्थापना लगायत स्वास्थ्य क्षेत्र सुधारमा पनि महत्त्वपूर्ण योगदान पुर्‍याउनु भएको छ ।