औपन्यासिक तत्त्वका आधारमा अनिदो पहाडसँगै उपन्यास - लुइटेल, कल्पना (Journal of Development Review, 2022)
प्रस्तुत अध्ययनमा अनिदो पहाडसँगै प्रगतिवादी धाराको एक सशक्त उपन्यास हो । यस अध्ययनमा विसङ्गतिवादी, शून्यतावादी धाराबाट उपन्यासमा कलम चलाएकी पारिजातको प्रगतिवादी उपन्यासअनिदो पहाडसँगै उपन्यासको औपन्यासिक तत्त्वहरू कथानक, पात्ररचरित्र, उद्देश्य, भाषाशैली, दृष्टिबिन्दु, पर्यावरण र संवादका आधारमा अध्ययन गरिएको छ । अन्तमा अध्ययनको निष्कर्ष प्रस्तुत गरिएको छ ।