गुठी परम्परामाथि गम्भीर प्रहार A serious blow to Guthi tradition - सुवेदी Suvedi, सुरेश Suresh (Ganeshman Darpan, 2022)
स्पष्ट नीति, सोचको अभावमा भूमिप्रतिबद् नियत राख्नेहरु नै हावी भएको देखिन्छ । संस्थानले वर्षौ अघि तयार पारिएको तथ्यांक सार्वजनिक गरे पनि आफ्नो कुल सम्पत्ति बारे अद्यावधिक हुन सकेको देखिदैन । पूर्ण जानकारी दिनबाट संस्थान नै वञ्चित छ । अझ आर्थिक वर्ष २०५६/०५७ देखि त अद्यावधिक समेत नगरिनाले सम्पत्ति सम्बन्धी गन्जागोल अवस्था थपिएको छ । गुठी संस्थानको स्वमित्वमा रहेको ५ लाख ६१ हजार रोपनी भन्दा बढी जमीन सबै खेती योग्य तथा शहरीक्षेत्रमा रहेका मूल्यवान छन् । मूल्यवान भएकै कारण नै गुठीका जमीन जोगाउन कठिन भैरहेको देखिन्छ ।