नेपाली काङ्ग्रेस, आदिवासी जनजाति र सम्वन्धित नीतिहरू - Gurung, Sabitri Thapa (Four Star Multidisciplinary Research Journal, 2025)
नेपाली काङ्ग्रेस, आदिवासी जनजाति र सम्बन्धित नीतिअन्र्तगतको यो लेखमा नेपाली काङ्ग्रेसमा आदिवासी जनजातिहरूको बारेमा भएका नीतिहरूको बारेमा चर्चा गरिएको छ । सुरुमा नेपाली काङ्ग्रेसको स्थापना र विकासको बारेमा चर्चा गरिएको छ । त्यसपछि आदिवासी जनजातिको परिचय दिइएको छ । यसमा विभिन्न विद्वान् तथा सङ्घसंस्थाले दिने गरेका आदिवासी जनजातिसम्बन्धी व्याख्याहरू रहेका छन् । त्यसपछि आदिवासी जनजातिको नेपाली काङ्ग्रेससँगको सम्बन्ध र नेपाली काङ्ग्रेसमा उनीहरूको योगदानको बारेमा छोटो चर्चा गर्नुका साथै नेपाली काङ्ग्रेसको आदिवासी जनजातिहरूसम्बन्धी नीतिहरूको बारेमा चर्चा गरिएको छ ।