अनुसन्धानमा प्रयोग गरिने भाषा [Language used in research] - एकनारायण Eknarayan पौड्याल Poudyal (BMC Journal of Scientific Research, 2021)
प्रस्तुत आलेखमा आवश्यकतानुसार व्याख्यात्मक, विश्लेषणात्मक र तुलनात्मक विधि अवलम्बन गरी शब्द, वाक्य, व्याकरण, वर्णविन्यास आदि भाषासम्बन्धी बढी त्रुटि हुने क्षेत्रमा ध्यान दिनुपर्ने कुरा सुझाइएको छ र अनुसन्धानलाई स्पष्ट, तार्किक र स्तरीय बनाउनका लागि भाषाको भूमिका महत्त्वपूर्ण हुने निष्कर्ष निकालिएको छ । यस क्रममा उपयुक्त र अनुपयुक्त भाषाप्र्रयोगबार उदाहरण दिएर प्रस्ट पारिएको छ र यसबाट सम्बन्धित पाठकले अनुसन्धानमा कस्तो किसिमको भाषा प्र्रयोग गर्नुपर्दछ भन्न कुराको ज्ञान हासिल गर्न सक्ने अपेक्षा गरिएको छ ।