सम्पादकीयम् - Subedi, Guru Prasad (अन्वेषणा Anveshana, 2025)
विद्-धातुनिष्पन्नविद्याशब्दार्थः तत्त्वसाक्षात्कारः । विद्यापि परापरभेदेन द्विधा । परा साध्यरूपा, अपरा साधनरूपा । विद्यायायभ्यासोऽप्यक्ष्यते । चतुर्भिश्च प्रकारैर्विद्योपयुक्ता भवति- आगमकालेन, स्वाध्यायकालेन, प्रवचनकालेन, व्यवहार‌कालेनेति । तान्येतानि विद्याधानसोपानानि परस्परसम्बद्धानि सन्ति । विद्योपयोगायैवतत्तच्छास्त्राध्ययनाध्यापनानुसन्धाननिरता आचार्या अन्तेवासिनश्च स्वशास्त्रसम्बद्धान्विविधविषयानाश्रित्य स्वमेधया शास्त्रतात्पर्यमन्वेषयन्ते । तच्चानुसन्धानविधानं प्रचलितप्राच्यावाच्यसिद्धान्तानुगुणं प्रकाशनार्हं भवेदित्यनुसन्धानव्यवस्थापनार्थं साम्प्रतिकं विश्वविद्यालयीयनिर्देशनमनुसृत्य विद्यापीठेस्मिन् अनुसन्धानव्यवस्थापनसमितिः (Research Management Cell) संघटितास्ति । समित्याऽनया प्रतिवर्षं प्रकाश्यमानाया अन्वेषणाख्यानुसन्धानात्मकशोधपत्रिकायास्तृतीयोSङ्को हायनेSस्मिन् प्राकाश्यमानीतास्ति । विज्ञसमीक्षितेयं पत्रिका साम्प्रतं नेपजोल (Nepal Jornals OnLine NepJOL) इत्यतोSपि प्रकाश्यत इत्यपरं वैशिष्ट्यम् । एतत्कार्ये संलग्नाः सर्वे धन्यवादार्हाः ।