रामलाल अधिकारीका निबन्धमा पाइने भौतिक लोकसंस्कृति - Chhetri, Mahesh (Prajnik Bimarsha प्राज्ञिक विमर्श, 2025)
नेपाली समाजमा विविध प्रकारका संस्कृति पाइन्छन् । नेपाली लोकसमुदायमा पनि विविध प्रकारका लोकसंस्कृति प्रचलित छन् । नेपाली लोकजीवनमा विविध प्रकारका भौतिक वस्तुको उपभोग र प्रयोग गरिन्छ । यस लेखमा भौतिक लोकसंस्कृतिको आधारमा निबन्धकार रामलाल अधिकारीका निबन्धमा पाइने भौतिक लोकसंस्कृतिको अध्ययन गर्ने प्रयास गरिएको छ । अध्ययनका क्रममा उनका निबन्धमा पाइने भौतिक लोकसंस्कृतिलाई विभिन्न भेद–उपभेदमा विभाजित गरी उदाहरण प्रस्तुत गरेर अध्ययन विश्लेषण गरिएको छ । साथै संक्षिप्त व्याख्या गरी निष्कर्ष दिइएको छ ।