लेखनाथ पौड्यालको आध्यात्मिक पर्यावरणवाद Lekhnath Poudyalko Aadhyatmik Paryabaranvad - उपाध्याय Upadhyaya, गोविन्दशरण Govindasharan (Bodhi: An Interdisciplinary Journal, 2019)
प्रस्तुत लेख नेपाली साहित्यमा कविशिरोमणि पदवीले सम्मानित कवि लेखनाथ पौड्यालका कृतिको दार्शनिक समीक्षामा आधारित छ । लेखमा कविशिरोमणि पौड्यालका रचनालाई आध्यात्मिक पर्यावरणवादी दृष्टिकोणबाट हेरिएको छ । वेद उपनिषद तथा शास्त्रहरुप्रति आस्था राख्ने कवि पौड्यालले उपर्युक्त आस्थाका आधारमा पर्यावरणवादी विश्वदृष्टिकोणलाई आफ्ना रचनामा कसरी अवलम्बन गरेका छन् भन्ने तथ्यलाई यो लेखले उजागर गर्छ ।